Posts

Corrector ?apa tu?

Image
Corrector, apa tu? Pernah guna?
Hi & Assalamualaikum…Hi hi hi make up junkies.. pernah guna tak corrector ni? Apa corrector ni? Sama function dengan concealer ke?ataupun sama macam foundation ke?
Ok, I baru je mengenali corrector ni..since i start buat Bridal Make up a.k.a MUA. So, i try to understand what it is, function and how to apply it.
Lets have a look on what Corrector all about. Corrector ni adalah daripada concealer tetapi ia mempunyai warna. Concealer normally is in skin tone colour kan, but corrector dia mengandungi warna warna iaitu warna merah, purple, peach, green, yellow and banyak lagi. 


Like what we have learn in our secondary school, understanding the basics of colours, bagaimana warna that directly across from another cancel the other one kan?. Can refer to the Colour Wheel below ;


Example : Warna merah is directly across warna hijau. Maksudnya, warna hijau akan neutralize warna merah. So, concealer hijau is very good for red acne dan jerawat. Macam tu jugak …

Doll Look? Yea or Neay??

Image
Doll look..yeay or neay??

Hi readers semua.. doll look ni very popular kan (tapi maybe dah oudated sikit..) especially di Negara seberang INDONESIA.. boleh kata look doll ni pilihan most of the pengantin kat sana… sampai panggil Indonesian Doll Look gitchewww…

Ok lets have a look apa ciri-ciri  Doll Look ni;

1.Bertudung/Hijab – memakai hijab warna rona asas seperti light pink, off-white, atau baby blue
2.Memakai inner lace untuk anak tudung
3.Memakai contact lens warna tiffany blue/green emerald dgn diameter yg lebih besar dri biasa
4.Foundation memang agak tebal…if di Indonesia, kadang2 sampai 
5.Warna eyeshadow adalah light pink (boleh guna blusher, so warna blusher n eyeshadow akan synchronize) +white glitter colour untuk eyelid dan highlight
Warna eyeshadow adalah light pink (boleh guna blusher, so warna blusher n eyeshadow akan synchronize) +white glitter colour untuk eyelid dan hig

6.Blusher pulak pakai yang cushion untuk efek yang lebih licin
7.Memakai at least 2 ke 3 lapis eyelashes

Buds Organics

Image
Hi! Assalamualaikum.., hows your day? Mood holiday on tak on..huhu, hujung-hujung tahun ni mesti ramai yang mengambil  kesempatan untuk menghabiskan cuti tahunan, ada juga yang mengambil peluang untuk membawa anak anak bercuti atau pulang ke kampung. Apa apa pun acara anda, terima kasih kerana singgah membaca Blog Juju.
This entry is slightly different as I want to talk about baby products. The product is Buds Organic
1.How good is the product? Based on my own experience, I can say Buds product is excellence. Im using Buds super soothing rescue lotion. Dalam masa 3 bulan, my baby eczema cured!. Thanks Buds
2.How it starts? Years ago, a father realize that his baby had dry and sensitive skin, unfortunately there is limited baby products available in the market that safe and natural for his baby. So, he started to develop a baby care products formulated based on pure, natural and safe ingredients. He is Mr. KK Soo which is now a Director of Research & Development, Buds Organics.
Whe…

WAKE UP and MAKE UP

Image
Assalamualaikum & Hi!!!!
Setelah lama tak bersiaran..bila da jobless ni ada la masa nak tulis..
Lebih dua tahun rasa nya tak buang sawang kat Blog ni ..hehe.. So i nak start dgn things that i love, love and love.. not only me.. i think korang pun suka kan.. 
and i promise..MY Blog takkan, takkan, takkan panjang... because i like it in Simple and Sweet but informative~~~
Hari ni kita akan start dgn Skin... korang tau kenapa Izara Aishah nye make up meletop letop masa dia nikah hari tu? sebab PREP SKIN... apakah itu Prep skin?? 
"menyediakan kulit dalam keadaan yang mulus dan tulus"
First step adalah ketahui jenis kulit anda sama ada
1. Dry Skin?? : Dry skin guna product yang lebih hydration iaitu produk yang lebih berair atau extra oksigen
2. Oily Skin?? : Guna product yang oil-free
3. What happened kalau kulit anda berjerawat (ada sesetengah kulit yang mmg ada jerawat teruk, nak pakai product pun malas, kan??) : Jgn putus asa, kalau ada duit lebih boleh pg kepada doktor …
Salam.... Today Saya nak introduce New product dari Lipton... Serius mmg sedap... Lain dari produk 3 in 1 yang sudah sedia ada dipasaran... Honestly, i am not a 3 in 1 regular customer... reason? sebab i scared kandungan gula/creamer dalam sachet tu... 
...2 days ago.. i have been invited for Lipton Event... Kalau nak tau Daun Teh yang Terbaik mmg datang dari Sri Lanka.. So, untuk mendapatkan RASA, BAU dan AROMA yg terbaik...Team Lipton pun terbang ke Sri Lanka untuk mendapatkan Ramuan Terbaik untuk Teh Tarik Lipton ni... 

Image
Lama tak update blog Ni.... Insyaallah nak start active semula... Tunggu~~~~ :)

To all dieters!! KEEP MOVING ON!

Image
I did it..and wanna loose some more KG!!!!! Yeeaaaaaa... XOXO