Posts

WAKE UP and MAKE UP

Image
Assalamualaikum & Hi!!!!
Setelah lama tak bersiaran..bila da jobless ni ada la masa nak tulis..
Lebih dua tahun rasa nya tak buang sawang kat Blog ni ..hehe.. So i nak start dgn things that i love, love and love.. not only me.. i think korang pun suka kan.. 
and i promise..MY Blog takkan, takkan, takkan panjang... because i like it in Simple and Sweet but informative~~~
Hari ni kita akan start dgn Skin... korang tau kenapa Izara Aishah nye make up meletop letop masa dia nikah hari tu? sebab PREP SKIN... apakah itu Prep skin?? 
"menyediakan kulit dalam keadaan yang mulus dan tulus"
First step adalah ketahui jenis kulit anda sama ada
1. Dry Skin?? : Dry skin guna product yang lebih hydration iaitu produk yang lebih berair atau extra oksigen
2. Oily Skin?? : Guna product yang oil-free
3. What happened kalau kulit anda berjerawat (ada sesetengah kulit yang mmg ada jerawat teruk, nak pakai product pun malas, kan??) : Jgn putus asa, kalau ada duit lebih boleh pg kepada doktor …
Salam.... Today Saya nak introduce New product dari Lipton... Serius mmg sedap... Lain dari produk 3 in 1 yang sudah sedia ada dipasaran... Honestly, i am not a 3 in 1 regular customer... reason? sebab i scared kandungan gula/creamer dalam sachet tu... 
...2 days ago.. i have been invited for Lipton Event... Kalau nak tau Daun Teh yang Terbaik mmg datang dari Sri Lanka.. So, untuk mendapatkan RASA, BAU dan AROMA yg terbaik...Team Lipton pun terbang ke Sri Lanka untuk mendapatkan Ramuan Terbaik untuk Teh Tarik Lipton ni... 

Image
Lama tak update blog Ni.... Insyaallah nak start active semula... Tunggu~~~~ :)

To all dieters!! KEEP MOVING ON!

Image
I did it..and wanna loose some more KG!!!!! Yeeaaaaaa... XOXO

Koleksi Ubat Kurus yang Adel pernah cuba!!!

Image
Salam....today ak nak cerita tentang koleksi ubat-ubat kurus yang adel pernah makan!hehe...seingat ak..rasanya adalah dalam 10 jenis ubat kurus yang ak pernah try (haa..amek..banyak tak banyak!!..)hahaha...ak akan cerita satu persatu..semua jenis ubat kurus ne..


1. Xenical


Xenical ni diperkenalkan oleh mama ak..dia yang start makan ubat nie..




Prescription ubat ne:

Xenical blocks some of the fat that you eat, keeping it from being absorbed by your body.Xenical is used together with a reduced-calorie dietand weight maintenance to treat obesity in people with certain risk factors (such as diabetes, high blood pressure, and high cholesterol or triglycerides).Xenical may also be used for purposes other than those listed in this medication guide


Modus Operandi
makan : dua biji sehari selepas makan
Harga : RM3.00 sebiji
Kesan : kitanya ... (paham2 eyh)hehe..akan berminyak..(minyak dari meals kita tadi)
Result : ak berjaya menurunkan sebanyak 10kg dalam tempoh dua bulan setengah...


tapi, bila tak mkn u…

How To sustain ur semangat untuk kekal berdiet...

Image
Salam...hi sume..hari ni nak update lagi..this time..ak nak share..macam mana ak cuba disiplin kan diri untuk kekal berdiet..the fact is..mmg susah untuk kita kekalkan momentum diet..ak pun mengalami bende tu..tapi beberapa perkara yang ak lakukan untuk kekalkan momentum ak adalah macam kat bawah ni..so,mungkin boleh jadi panduan korang..heehe..rasa nak share pendapat pun boleh...


 Tetapkan MATLAMAT..tulis atau buat carta (nampak leceh..tapi insyaallah berkesan :))
gambar kat sebelah ni..adalah jadual penurunan berat badan ak..(ni baru lagi tau..)


tarikh start berdiet : 11.07.2011  Berat estimate : 77 kg (bila timbang rupanya da turun 2 kilo,sbb 77 kg tu 2 minggu sebelum tu)  column yang sebelah kanan sekali tu adalah estimated figure...tapi yg tengah tu..column utk berat sebenar..yang kiri sekali..tarikh yang kita akan timbang berat..just estimate..maybe 3 hari sekali or 2 hari sekali..
so, setiap kali timbang..mst catat kat kad nie..kadang2 ad yang capai target..kadang2 takder..(kene acce…

Alhamdulillah..A wonderful Wekeend!~~

Image
AlhamDulillah~~ALLAH permudahkan perjalanan kami selama dua hari..ROute From SHaH ALaM-TelUK InTan-Bagan Datoh-SaBak BernAm - Seremban.. agak memenatkan but full with cheers and tears..what tears?joy tears..eheeee..yerla..bila jumpa kawan kawan lama..keluar la memori2 yang masam masam manis....btw..ak nak letak SOTO nie dulu~~perghh rasa dia mmg terbaekk!! DIET??ehe..mmg tak ada la..cuma ak still limitkan pengambilan carbs..Nasi and the gang, mee and the gang mmg tak mkn..cume makan SOTO(tak ada nasi, just kuah, taugeh ngan ayam &daging) ,sate (8 cucuk, 4 cucuk hari sabtu, 4 cucuk hari ahad), lauk kenduwi kawen (2 umah), jagung cup, Sup BAKSO (7 ketul), Kuih Sardine (3 ketul), Cucur Badak (2 ketul), Rempeyek (tak terkira).., Cendol lagi..haaa..punyerla melantak tak hengat cik adel nih!hehe..tapi yang best..pujian-pujian indah sebab dah berjaya kurus..ALHAMDULILLAH..usaha yang tidak sia sia..