Thursday, 8 December 2011

Lunch BOX...a.k.a SALAD..

SALAM sume..sejak dua menjak ne.. (almost 6 months..start from puasa)..ak telah mengamalkan sesuatu yg extreme!!yang mana sgt2 mencabar keupayaan tekak dan perut ak...haha..sebelum nie...even tak mkn nasi...ak akan makan lauk2 untuk lunch...tetiba entah dari mana datang nyer semangat nak tukar makan Salad..actually..before this selalu gak mkn salad..tapi bkn hari hari la...sbb salad ni rege dia ley tahan mahal gak...heheee...

first month ak mengamalkan SALAD utk lunch ne....perut ak rasa ringan..bukan perut jer..tapi poket pun save upanya..sebab aku just spend dalam 25 hengget jer seminggu! best tak?? mesti korang nak tau..berat ak makin berkurang tak?hehe...yang tu dah tentu ada...perut ak da rasa macam flat (ditegaskan disini perkataan MACAM yang mana bermaksud 'masih ragu ragu'..hehe)....apa lagi eyhh..haaa..perlu diingatkan yang sayur sayuran ne sejuk..so..kene seimbangkan dengan makan halia or lada hitam..baru ngammmm~~~

contoh2 sayuran yang biasa aku gunakan adalah..SALAD (Lettuce, Coral, Butterhead), Carrot, Cucumber, Tomato (cherry or yg biasa)..- yg ne mmg wajib ada.
untuk penambah rasa aku letak kismis and kacang (almond or cashewnuts)...
last tabur dgn parmesan cheese...

ak letak protein gak dalam salad tu..(hirisan sausage/Crab Stick/Chicken meat/Egg)....

hari2 sebelum pegi keje..ak akan prepare my LUNCH BOX ne... :)...






oh terlupa..aku gak letak dressing tapi very little la..dressing yg aku guna ittalian salad dressing ngan extra virgin oil...baru kick..
ok..try k! -XOXO

1 comment:

  1. Haha..semangat tul cik adel kite ni .all the best!!!!

    ReplyDelete