Monday, 19 December 2011

Koleksi Ubat Kurus yang Adel pernah cuba!!!

Salam....today ak nak cerita tentang koleksi ubat-ubat kurus yang adel pernah makan!hehe...seingat ak..rasanya adalah dalam 10 jenis ubat kurus yang ak pernah try (haa..amek..banyak tak banyak!!..)hahaha...ak akan cerita satu persatu..semua jenis ubat kurus ne..


1. Xenical


Xenical ni diperkenalkan oleh mama ak..dia yang start makan ubat nie..




Prescription ubat ne:

Xenical blocks some of the fat that you eat, keeping it from being absorbed by your body.
Xenical is used together with a reduced-calorie diet and weight maintenance to treat obesity in people with certain risk factors (such as diabetes, high blood pressure, and high cholesterol or triglycerides).
Xenical may also be used for purposes other than those listed in this medication guide
 



Modus Operandi

makan : dua biji sehari selepas makan
Harga : RM3.00 sebiji
Kesan : kitanya ... (paham2 eyh)hehe..akan berminyak..(minyak dari meals kita tadi)
Result : ak berjaya menurunkan sebanyak 10kg dalam tempoh dua bulan setengah...


tapi, bila tak mkn ubat ne.berat akn naik balik...tu yg tak best...tapi mama ak nyer idea kira bley pki gak...kitorang makan ubat ne..bila time nak g kenduri...sbb kat kenduri banyak mknn berminyak...hehehe...


2.Sendayu Tinggi


sebelum Malaysia dilanda dengan demam Dr. Rozmey, Sendayu Tinggi da start da dulu...mst dieters sume tau pasal Sendayu tinggi nyer product kan???ak ambik sendayu tinggi ni lebih kurang sebulan..tapi unfortunately..sekilo pun tak turun...


dia ada tiga botol, setiap botol ada 60 biji, dan setiap kali kene makan 2 biji dari setiap botol...dahla biji dia besar2...adoii nak tercekik bila makan...


Modus Operandi

makan : 2 biji dari setiap botol (ada 3 botol)
Harga : RM 60 sebotol (masa ak beli dulu, xtau la skrg da naik harga kot..)
Kesan : sendawa bau garlic..urkkk..xbest..
Result : ak xberjaya menurunkan walaupun 1 kg...(mungkin salah ak sendiri..tapi seyes,ak control mkn!)


3.Just Mate 5
yeahhhhh!!ak tak ketinggalan nak cuba, produk yg dikatakan ajaib ne....!!!!dapat jer duit PTPTN ak terus beli..(duit ptptn tu...), ak call kakak tu..kak zu nama dia...order 3 kotak sekali...kakak tu siap antar kat tasik shah alam...haaaa..





Modus Operandi
makan : 2 peket sehari
Harga : RM450 (3 kota), kalau beli sekotak RM200..
Kesan : sangat kerap pergi toilet..buang air...
Result : kali ni mmg ak tekad, ak tak mkn nasi...tapi ak hanya berjaya turunkan 4kg... dr. Rozmey!whhhhyyy????


lepas ak amek sume ubat2 kurus ne..ak jadi fade up!duit ak habis..tapi tak gak kurus2 (xcept xenical)..masa ak amalkan sume ubat2 kurus ne..ak buat gak exercise..jaga pemakanan..tapi result dia tak segempak dalam magazine and harian M tu...frust kan...tapi ini bukan penghujungnya...ada satu cara lagi aku belum cuba! ok..next time topics ak ak cerita details..apakah cara itu!! -XOXO-









12 comments:

  1. Ha ha ha.. Semua saya dah makan (kecuali Xenical makan sikit jer sebab rembat kawan bagi kat kiter kalau makan ngan beliau)

    ReplyDelete
  2. cikzu..sama la kita yer...hehe..banyak lagi ubat kurus yg sya mkn..nak kena recall balik..hehe

    ReplyDelete
  3. mmmm..lebih kurang jer kita nie...yg xenical jer x pnh cuba....sy pernah makan duramin....trn 10kg tp mmg efek yg lain pn dtg.....

    ReplyDelete
  4. Berminat denga Lami...
    Harga promosi Syawal...
    Untuk clear stock...
    Whatsapp : 0133196852

    ReplyDelete
  5. Wah.. Perkongsian yang sangat menarik. Tq admin.. Nak Kurus Dengan Cepat

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq fatim... tapi now sya tak galakkan sape2 utk makan ubat kurus...huhuu.. jom bersenam!!

      Delete
  6. Replies
    1. Kira try pegi mana2 pharmacy... tanya doktor dulu...difahamkan yg ubat ini untuk mereka yg sakit kencing manis/darah tinggi.. yg tak boleh nak turun berat melalui cara lain... :)

      Delete
  7. KHASIAT DAN KEGUNAAN LAMI PELANGSING HERBAL BPOM:

    1. Menurunkan berat badan yang berlebihan tanpa efek samping,
    2. Menurunkan berat badan anda, hingga 5-15kg dalam waktu 2 bulan saja.
    3. Membentuk tubuh menjadi idial, singset dan seksi
    4. Menekan nafsu makan, mengurangi rasa lapar, menjaga tubuh tetap langsing.
    5. Membakar lemak, lemak yang berlebih di tubuh

    WhatsApps >>> 013-3196852

    ReplyDelete
  8. salam siapa nak pill keluaran lami nama dia lida ..dari BRAND JAMU KELUARAN LAMI
    TP NAMA DIA LIDA
    boleh whatsapp saya di 0142892800

    rm48 sebotol-30 bbiji

    susah masuk yer sbb takde kkm
    makan pill ni kene bykkkk minum air 6botol besar sehari
    dan elakan makan lemak dan juga mesti ada aktiviti luar juga

    ws untuk org yang berminat,kena bijak jaga diet yer

    ReplyDelete
  9. salam siapa nak pill keluaran lami nama dia lida ..dari BRAND JAMU KELUARAN LAMI
    TP NAMA DIA LIDA
    boleh whatsapp saya di 0142892800

    rm48 sebotol-30 bbiji

    susah masuk yer sbb takde kkm
    makan pill ni kene bykkkk minum air 6botol besar sehari
    dan elakan makan lemak dan juga mesti ada aktiviti luar juga

    ws untuk org yang berminat,kena bijak jaga diet yer

    ReplyDelete