Sunday, 11 December 2011

Alhamdulillah..A wonderful Wekeend!~~

SOTO Bagan DAtoh a.k.a BD
Menikmati!!ALHAMDULILLAH...




















AlhamDulillah~~ALLAH permudahkan perjalanan kami selama dua hari..ROute From SHaH ALaM-TelUK InTan-Bagan Datoh-SaBak BernAm - Seremban.. agak memenatkan but full with cheers and tears..what tears?joy tears..eheeee..yerla..bila jumpa kawan kawan lama..keluar la memori2 yang masam masam manis....btw..ak nak letak SOTO nie dulu~~perghh rasa dia mmg terbaekk!! DIET??ehe..mmg tak ada la..cuma ak still limitkan pengambilan carbs..Nasi and the gang, mee and the gang mmg tak mkn..cume makan SOTO(tak ada nasi, just kuah, taugeh ngan ayam &daging) ,sate (8 cucuk, 4 cucuk hari sabtu, 4 cucuk hari ahad), lauk kenduwi kawen (2 umah), jagung cup, Sup BAKSO (7 ketul), Kuih Sardine (3 ketul), Cucur Badak (2 ketul), Rempeyek (tak terkira).., Cendol lagi..haaa..punyerla melantak tak hengat cik adel nih!hehe..tapi yang best..pujian-pujian indah sebab dah berjaya kurus..ALHAMDULILLAH..usaha yang tidak sia sia..
SATE LEgeND....

Kat sini ak nak share satu dialog ne.....

Ustazah Mawati : Kamu dulu, besar,gelap lagi..tapi dah sekarang dah kurus..
Saya/aku/  : ehe..yeker ustazah..tu la ustazah..andai timbul perasaan riak pada pujian manusia..cemana yer ustazah..
Ustazah Mawati : manusia mmg macam tu..kalau orang berikan pujian cepat cepat baca doa ne..

"Allahumaj'alni syakura, waja'alni sabura, waja'alni fi'ainani saghira,waja'alni min 'ainani kabura"

lepas jer ustazah mawati baca doa tu..kami sama sama tafsirkan...

"Ya Allah ya tuhanku, jadikanlah aku orang yang bersyukur terhadap diriku, dan jadikanlah aku orang yang sabar terhadap diriku, dan jadikanlah pandangan mataku kecil  (pandangan terhadap diri sendiri) dan jadikanlah pandangan mataku tidak besar (pandangan terhadap diri sendiri)...

SUBHANALLAH...dahlah dapat makan bakso yang sedap kat umah ustazah mawati..dapat pulak ilmu..ALHAMDULILLAH~~selain daripada tu..aku respect dengan sahabat aku yang sorang ne..nama dia MASHAFRIZ JAMAL..dia baru balik mesir..dialog dia..

Ustazah : Mashafriz, sedap tak Kuewteow Goreng ustazah masak ne..ustazah pun tak tau la macam mana rasa dia..
MasH    : Alhamdulillah..sedap ustazah..

if kita ajak makan.. 
Saya/Aku : Mas, jom makan..
MasH : Bismillah..sila2..

behind the scene : sentiasa meletakkan yang Maha Esa sebelum memuji sesuatu atau memulakan sesuatu...

:-) ...seronok rasanya weken nie...cuma terkilan tak dapat jumpa cikgu shikin ngan cikgu halim...Insyaallah boleh datang lain kali...

To All readers, klu ad tulisan ak yang salah..boleh betulkan tau..no worry.. :-)...

Wedding Dalila Asra~~~wedding aisya tak sempat amek..sbb batt camera dah kong..sowie! :)









Publish Post

2 comments:

  1. eh..dalila dah kawen la..smlm dalila smbut anniversary yg ke 2 tau cik adelle..hehehe

    ReplyDelete
  2. dalila..ini dalila asra la..dalila yang tu...sumenye nak masuk no. 2..anak no. 2..anniversary no. 2.. BTW congrats~~ :)

    ReplyDelete